Voor zorgverleners

Zorg verlenen is samen-werken , vanuit competenties , vanuit expertise , over disciplines en contracten heen. Bij Livez geloven we in de unieke mogelijkheden die samen-werkende zorgverleners kunnen bieden aan het welzijn van de hele buurt. Vanuit een visie van doelgerichte zorg en positieve gezondheid willen we deze samenwerking faciliteren. We proberen klassieke categorieën te overstijgen.

Of je nu een professional bent of een vrijwilliger, een zorgvrager of zorggever, iedereen heeft zijn belang rond de welzijnstafel. Dit maakt het werk van de zorgprofessional effectiever en zinvoller.

Waar denken we aan?

We denken niet aan het creëren van een nieuw gezondheidscentrumn, maar in een wijk-welzijns-werking. Hoe dit precies in zijn werk gaat, willen we graag samen met jullie ontdekken en ontwikkelen. Geloof jij ook dat samen-werkende zorg de toekomst is, contacteer ons dan zeker.

Wat er alvast te gebeuren staat, is dat er bouwplannen zijn op de Boomgaard. Die moeten zorgen dat buurtbewoners die een nood hebben aan residentiële zorg lokaal in hun buurt geholpen kunnen worden. Zo hoeven ze hun sociaal netwerk en hun integratie in de samenleving niet op te geven omwille van een zorgbehoefte.

Het huidige schoolgebouw stellen we al ter beschikking waarbij we prioriteit geven aan positieve gezondheidsinitiatieven. De multidisciplinaire kinepraktijk Ad Fysio werkt alvast mee en steekt zijn hand uit naar collega-professionals. Voor yogagroepslessen kan je al in de buurt terecht. Later volgt ook het meer individuele aanbod. Ook Magali gaat als creatieve therapeut al aan de slag op de site .

De vrijwilligerswerking die aan het groeien is is voor sommige buurtbewoners ook al een manier om hun persoonlijke veerkracht te boosten.

Heb je een concreet voorstel of een vaag plan?

Aarzel niet om ons een berichtje te sturen, we kijken samen wat jij kan betekenen voor deze warme zorgzame buurt én omgekeerd.